Waarom lid worden?

• Toegang tot alle delen van de website.
  • Contact met liefhebbers in uw omgeving, elke regio organiseert regelmatig bijeenkomsten.
  • U ontvangt 6 keer per jaar het verenigingsblad Fuchsiana.
  • Contact met andere liefhebbers op de landelijke Vriendendag die bijna ieder jaar wordt georganiseerd op een wisselende locatie in Nederland.
  • Gratis deelname aan de landelijke wedstrijden voor de mooiste Fuchsia.
  • Lid worden van één van de werkgroepen van de Uitgebreide Technische Commissie (UTC).
  • Toegang tot de landelijke fuchsiabibliotheek. Het lenen van materiaal is voor leden gratis.
  • U ontvangt als welkomstgeschenk het boekje "Leven met Fuchsia's".

Regio's

De Nederlandse Kring van Fuchsiavrienden is verdeeld in 23 regio's. Deze organiseren regelmatig bijeenkomsten zoals stekcursussen, stekkenmarkt, snoeidemonstraties, open tuinen, lezingen en/of diapresentaties. De meeste regio's hebben daarnaast nog een eigen regionieuws in gedrukte of digitale vorm.

U wordt bij inschrijving ingedeeld in de regio van uw woonplaats. Het is ook mogelijk om bij een andere regio aan te sluiten, dit kunt u bij inschrijving dan aangeven. Deze voorkeur is ook op een later tijdstip nog te veranderen via het landelijke secretariaat. De regio's krijgen hiervan dan automatisch bericht.

Landelijke Vriendendag

Ieder jaar is er ergens in Nederland een landelijke bijeenkomst waar van alles op het gebied van Fuchsia's te bewonderen en te koop is. Deze dag gaat gepaard met de landelijke wedstrijden waar iedereen zijn mooiste Fuchsia's kan laten meedingen in de verschillende categorieën. Ook wordt deze Vriendendag veelal gecombineerd met een Fuchsiatentoonstelling en is er een fotowedstrijd met verschillende categorieën.

UTC (Uitgebreide Technische Commissie)

Deze commissie van de NKvF heeft een aantal werkgroepen:

• De Botanische Groep. Het doel van deze groep is het in stand houden van species, van de in het wild voorkomende soorten.
  • De Beschrijvingsgroep. Het doel van deze groep is het beschrijven van fuchsia’s.
  • De Studiegroep Winterharde Fuchsia’s . Deze groep houdt zich bezig met het testen van winterharde fuchsia’s, die ook te zien zijn in de Tuinen van Appeltern waar een showtuin is aangelegd.
  • Veredelingswerkgroep.

Tevens zijn bij Kwekerij  Van der Velde in Heerde een proefveld en een showtuin aangelegd.

Er wordt geen inschrijfgeld berekend. Voor direct inschrijven klikt u hier.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de ledensecretaris Tiny van de Sande. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Mocht u besluiten lid van de Nederlandse Kring van Fuchsiavrienden te worden dan krijgt u na aanmelding een acceptgiro, maar natuurlijk kunt u ook elektronisch betalen. Wel altijd het nummer, dat op de acceptgiro staat, vermelden om uw betaling te kunnen achterhalen.
Buitenlandse leden kunnen het geld overmaken naar rekeningnummer NL32ING00001691900, BIC code: INGBNLA2
t.n.v. Ned. Kring van Fuchsiavrienden, Bergstraat 4, 5298 VK Liempde.